KAAN ve HÜRJET’e Kritik Teknoloji: Altınay ile Netaş’tan Yeni İmza

Altınay Savunma Teknolojileri, iştiraki TAAC ile birlikte Netaş ile KAAN ve HÜRJET uçaklarının iniş takımlarının ve test sistemlerinin geliştirilmesine yönelik bir iş birliği anlaşması imzaladı.

ALTINAY Savunma, TAAC ve Netaş İşbirliği

Türkiye’nin savunma sanayisi, önemli bir stratejik hamleyle daha da güçlenecek. Altınay Savunma Teknolojileri, iştiraki TAAC ile birlikte Netaş ile iş birliği anlaşması imzaladı.

Bu anlaşma, savunma sanayisinde önemli bir iş birliğinin başlangıcını temsil ediyor.

TAAC ve Netaş İş Birliğinin Detayları

TAAC Havacılık Teknolojileri’nin Genel Müdürü Enis Ata, “Bu iş birliği, havacılık sektöründe ülkemizde geliştirilen platformların iniş takımları, uçuş kontrol eyleyicileri ve yüksek teknolojili test sistemleri konusunda ürün gamımızı genişletmemizi sağlayacak,” dedi. Netaş ile yapılan iş birliği, Altınay Savunma Grubu’nun savunma sanayisi projelerine daha etkin çözümler sunmasına yardımcı olacak.

Ata, bu iş birliğinin sadece ihtiyaçları karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda yerli ve milli çözüm havuzunu genişleteceğini de belirtti. “Netaş ile gerçekleştirdiğimiz bu güç birliği, savunma sanayimizin ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir adımdır,” diye ekledi.

Yerlileşme ve Yüksek Teknoloji

Bu ortaklık, özellikle Milli Muharip Uçak KAAN’ın iniş takımlarının zamanında geliştirilmesi ve HÜRJET Demir Kuş Test Sistemi gibi kritik projelerdeki ilerlemeyi hızlandırmayı amaçlıyor. Enis Ata, “KAAN’ın iniş takımlarını oldukça iddialı bir takvim içerisinde geliştirmekte muvaffak olduk. HÜRJET Demir Kuş Test Sistemi de hava araçlarının tüm alt sistemlerini gerçek uçuş koşullarında test etme imkanı sağlıyor,” açıklamasında bulundu.

TAAC KAAN iniş takımı

Netaş CEO’su Sinan Dumlu, bu iş birliklerinin Türkiye’nin teknolojik bağımsızlık hedeflerine büyük katkı sağlayacağını ve uluslararası arenada rekabet gücünü artıracağını belirtti.

yuzde100yerli.com'un kurucusu, gönüllü yazar, yerli malı hastası, 2 çocuk babası. Teknolojiyi, yerli ve milli projeleri takip etmekten keyif alıyorum. Yeni bir yerli ürün ve yeni bir girişim görmek beni mutlu ediyor bu nedenle 2006 yılında yuzde100yerli.com'u yayına alma kararı aldım. Yazılım sektöründe 20+ yıldır çalışıyorum Türkiye'nin kurumsal firmalarında çalıştım ve hala yazılım sektöründe çalışmaya da devam ediyorum.