TÜBİTAK SAGE tarafından daha önce geliştirilen Hassas Güdüm Kitinin (HGK) ardından, Kanatlı Güdüm Kiti (KGK) de yerli imkanlarla geliştirildi.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterine girecek olan yeni güdüm kitinin ilk parti teslimatları Mayıs ayı başında başlayacak.
Ocak ayında F4 2020 uçaklarına, Mart ayında ise F 16 savaş uçaklarına ilişkin sertifikasyon işlemleri başarıyla tamamlanan Kanatlı Güdüm Kiti, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan 250 ve 500 kilogramlık genel maksat bombalarını, havadan karaya uzun menzilli akıllı mühimmatlara dönüştürüyor. Güdüm kitleri ailesinin yeni bir üyesi olan Kanatlı Güdüm Kitinin, uçuş menzili 110 kilometreyi buluyor. Bu menzil ve vuruş yeteneği sayesinde Kanatlı Güdüm Kiti kullanan savaş uçaklarımız, tehdit bölgesine hiç girmeden hedeflerine taarruz ederek bertaraf edebiliyor.
Uzun menzil için herhangi bir itki sistemine ihtiyaç duymadığı Kanatlı Güdüm Kiti, atış irtifası ve hızıyla kazandığı enerjiyi, sahip olduğu dış geometrisini en verimli şekilde kullanarak, uzun menzile dönüştürüyor.
Benzer sınıftaki ataletsel güdümlü mühimmatlar içinde en uzun menzille fark yaratan Kanatlı Güdüm Kiti, hassas vuruş özelliğini Ataletsel Navigasyon Sistemi ve Küresel Konumlama Sisteminin bütünleşik güdüm kabiliyetinden alıyor. Hedefini 6 metrenin altında hassasiyetle vuran kit, hedefte yüksek imha ve hedef dışında da düşük yanal hasar sağlıyor.
Yorumlar