Eczacıbaşı’nın kolonyacılık tecrübesi eskilere dayanır. Türkiye’de ilk kolonya 1912 yılında, Süleyman Ferit Eczacıbaşı tarafından İzmir’de üretildi.
Daha sonraki yıllarda Türkiye’de bir sanayi haline gelen kolonya böylece Süleyman Ferit Eczacıbaşı’nın ellerinde doğdu.
Eczacıbaşı, bu noktadan hareketle 1980 yılında tekrar kolonya üretimine başlama kararı aldı. İlk prensip ise “en iyi kolonyayı üretmek” oldu ve böylece “Selin” markası ortaya çıktı.
Bugün Selin kolonya, ülkemizde kolonya deyince ilk akla gelen markadır. Tüketiciler Selin’i mavi kutusu, özgün şişesi ve Selin’e has özel esansı ile tanımaktadır. Selin limon kolonyası, 80’° alkol yoğunluğuna sahip üstün kaliteli bir üründür. Selin limon kolonyası PVC ve cam şişede, dökme ya da sprey formu ile ve plastik bidon seçenekleriyle tüketiciye sunulmaktadır.
Oğlumun parmağını pansuman yaparken Selin marka kolonya ile ıslattığım bir pamuk parçasını koltuğun deri kolluğunun üstüne koydum. 5 dakika sonra pamuğu alırken deri koltuğun renginin attığını ve yüzeyinin soyulduğunu gördüm. Biraz daha bekleseymiş deri koltuk delinecekmiş. Koltuk onarılmaz şekilde deforme oldu. Kolonyanın bu kadar asitik içeriği olması normal mi? Kolonyayı çok büyük bir marketler zincirinden aldım ve s.k.t. geçmemiş.
kolonya ile attığım mailime cevap gelmedi.tekrardan bu konu ile ilgili bilgi almak istiyorum.saygılarımla.
ben safranboluluyum.safranlı kolonya yapıyomusunuz yada yapabilirmisiniz bu konuda bilgi almak istiyorum.teşekkürler.