6. Ulusal Antarktika Bilim Seferinde kullanılacak Yerli ve Milli Teknolojilerin tanıtım ve teslim töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katılımıyla TÜBİTAK Feza Gürsey Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, savunma sanayiinden dijital teknolojilere, elektrikli araçlardan uzay çalışmalarına kadar birçok alanda büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etmek üzere çalışmalar yürütüldüğüne dikkat çekti. Bakan Varank, “Kutup araştırmaları da bu vizyonla yürüttüğümüz önemli faaliyetlerden biri.” dedi.
TÜBİTAK SAGE Isıl Pil zor koşullarda katkı sağlayacak
TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen -90°C gibi aşırı düşük sıcaklıklarda da tam kapasite ile görev yapabilmesi ile alternatifsiz güç kaynağı olan Isıl Piller, Dünya’nın en soğuk noktası olan ve zorlu iklim koşullarıyla bilinen Antarktika’da, acil, hızlı ve güvenilir elektrik enerjisi ihtiyacı durumunda, kullanıma hazır olacak, yapılan bilimsel araştırmalara ve geliştirmelere katkı sağlayacak.
ASELSAN’dan telsiz desteği
ASELSAN üretimi kendi sınıfının en başarılı ve tasarım ödüllü el telsizi 3700 ‘den 15 adet göndererek zorlu iklim kuşularında ekibin haberleşmesinin kesintisiz olmasına katkı sağlayacak.
HAVELSAN GNSS alıcısı ile konumlandırma desteği verecek
HAVELSAN GNSS alıcısı, GPS, Galileo, Beidu, Glonass, QZSS gibi birçok farklı ülkenin uydularını kullanarak konum hesaplama yapabiliyor. HAVELSAN GNSS alıcısı, gerçek zamanlı konum, hız ve zaman bilgisi ile kesintisiz çalışma performansı sunuyor.
Yorumlar